Valentine's day pumping heart

Friday, 20 April 2012

hangout dengan kawan ? PLKN ? perasaan ?

Assalamualaikum .. ting tong ! heee~



Harini pagi-pagi lagi nad dah keluar pegik breakfast kat luar dengan si muncit and si bolat , dekat kedai membe nad yang bernama Azra .. yang best nye tuh , harini nad order 2 keping roti canai dengan charkoteow .. selalunye nad order 3 keping .. harini tukar citarasa pulak .. hoho ! jangan laa hairan okay ? sebab nad memang kuat makan .. haha .. harap badan jea kecik tapi perot stokin ! ngeee~ sampai kan si muncit suruh nad jadi hos "jalan-jalan cari makan" laa .. perli tuh !! heee~ dalam nad tengah makan tuh si bolat boleh pulak order makanan lagi , sampai kan abang yang hantar makanan tuh kata makanan ni pulak nak letak mane ? sebab meja dah penuh ! haha .. malunye kami .. sampai nak gabungakan meja laa .. tapi kami tak nak ! haha ..



Si bolat tuh pegik order roti telur ? sampai 3 pinggan .. nad kata laa makan kuat betol budak ni ? then dia cakap saya order makanan ni untuk awak dengan muncit okay ? haha .. tersedak nad ! gila kea hape ?? perot nad bagai nak meletup dah ! dia suruh makan lagi .. tahu laa dia yang belanja kami .. tapi tak kan laa sampai nak gemok kan kami pulak ~ heee~ jenuh laaa ..tapi memang best laaa !! makan , makan dan makan !!





lepas sembahyang jumaat nad kuar pegik landmark , giant ! kat sane kami pegik karok , si bolat yang belanja ? memang terbaek laa .. jenuh pilih lagu ! sampai suara nad dah lari tempo dah .. haha .. acece~ pandai laa tempo-tempo bagai ! keja karok jea kan ?? actually nad nak habeskan masa-masa nad yang akhir-akhir ni dengan membe-membe , maklumlaaa nanti dah kena pegik PLKN dah ! 3 bulan pulak tuh .. serius nad tak sanggop nak pisah dengan diorang .. tinggal lagi 10 hari jea nad kena pegik PLKN ? barang-barang pun nad dah ready dah .. ready awal-awal nanti tak kelam kabut ! bukan sebab excited okay ? lagipun nad sorang jea yang tak dapat surat PLKN .. padahal name nad ade jea dekat kem MERBOK sane nuh ! nad tak dapat surat sebab alamat dekat I/C nad salah ~ ni semua pekerja-pekerja JPN punye pasal laa .. nad dah tulis besor-besor dah number poskod nad tuh .. 09000 bukan 34250 .. 34250 tuh poskod blah perak sane nuh ! haisyh! kan dah susah ! bila nad call JLKN diorang cakap boleh jea kalau tak dea surat asalkan pegik lapor diri .. nak tak nak kena pegik lapor diri jugak laa 2/5 ni .. naseb laaa .. so , sekarang menghitung hari jea ..




1 lagi harini nad dah luahkan perasaan yang terpendam nad dekat si boroi .. haaah ! puas laa hati ni sikit ! nad luahkan dekat dia "nanti kalau nad pegik PLKN , then dia bosan nad suruh dia cari perempuan lain ..then dia cakap senang macam tuh jea ?" eiymal , mulut I senang jea cakap ? tapi hati I tak .. gila memang sedih laa .. menangis nad sorang-sorang tadi .. nad tak boleh nak sembunyikan lagi perasaan nad ni yang nad betol-betol sayang dia .. nad tak nak tengok dia bosan kea ape ? sebab tuh nad suruh dia cari perempuan lain yang boleh bahagiakan dia .. hanya tuhan jea tahu perasaan nad time nad cakap macam tuh .. sebab tuh laa nad menangis .. sekurang-kurangnye ia boleh tenangkan fikiran nad ni .. tapi sekarang nad dah okay dah ! kalau ade jodoh nad dengan dia , pisah jauh mane .. lame mane pun kalau di takdirkan bersama kami tetap akan tetap bersatu jugak ..tak gitu ? kalau bukan jodoh kami , couple lame mane pun .. kalau ditakdirkan kami berpisah , akan berpisah jugak kan ? jodoh telah ditentukan oleh NYA yang maha mengetahui lagi maha adil yang menentukan pasangan hidup kita ..kita kena laa redha dengan ape yang DIA tentukan ..





I love you ikmal ! and you will always be mine <3


okay laa .. sampai sini jea bebelan nad untuk harini okay ? assalamualaikum ..keep smile :)

No comments:

Post a Comment