Valentine's day pumping heart

Wednesday, 11 April 2012

Gempa Bumi Berlaku ? Boroi Dapat Kerja ?

Toing ! Toing ! Assalamualaikum ..anybody hear ?? :)

Hari ni nad nak bukak citer pasal gempa bumi .. Ya Allah~ hanya tuhan saje yang tahu macam mane nad rase..walaupun nad tak duduk dekat indonesia sane nuh..gempa berlaku pada jam 4.38 petang , bersamaan pada 11 april 2012..pada skala 8.9 dekat Acheh, Indonesia ..time ni nad tengah kusyuk tengok TV layan cerita 'suatu malam kubur berasap' dengan mama nad tahu ?? dengan tibe-tibe nad rase tubuh nad ni bergegar..nad pikior nad sorang jea rase..hehe..maklum laa selalu rase macam tuh, sebab rase tuh akan datang time nad nak pengsan jea..rajin nak pengsan sangat..sampai bumi bergegar pun rase lain dah ..ngee~ rupa-rupa nye mama nad pun rase benda yang same .. first time kot , rase bumi bergegar, berdiri bulu roma..yang mama lagi laa advanced..
mama nad boleh cakap 'takot pulak rumah ni roboh?' caiittt !! imergenasi lagi tinggi dari anak dia ..hehe.. tapi tak pea laa .. semua nye selamat..tak dea berlaku sebarang kecederaan..kali kedua pulak gempa bumi berlaku dalam pukul 6.30 macam tuh laa .. time tuh tengah meng'online' muka buku sane nuh..tengah IM dengan boroi.. nad cakap dekat si boroi, boroi boleh pulak buat lawak ! haisyh ! sabar jea laa ..heee ! gempa kali ketiga berlaku time pukul 7.53 malam .. kali ni gempa berlaku banyak kali betol ..sampai buatkan nad risau.. serius cakap ! berita pun dah keluarkan amaran jangan dekati pantai. sebab takot tsunami melanda ..kawasan yang dapat amaran kedah,perlis,langkawi,penang dan perak.. semuanye sebelah utara.. dah macam pemberita pulak nad ni ..hehe..nad doakan agar tak dea sesiapa yang tercedera dan terkorban dalam gempa bumi kali ni..semoga tragedi 2004 tak kan berulang lagi.. Amin~


cukup laa pasal cerita tragedi gempa bumi tuh yea.. sekarang nad nak cerita pasal si boroi kesayangan nad tuh..dia dah dapat kerja dah sekarang..dekat JJ.. kerja dekat kedai minyak wangi dalam JJ tuh kot rase nye .. tah laa ..hehe..lopaih ni boleh laa suruh dia beli banyak-banyak minyak wangi ..haha ! ada hati tahu nak suruh orang belikan ? ngee~ lopaih ni jugak boroi tak boleh dah laa nak makan tidur untuk menambah 'keboroian' perot dia tuh..haha..padan muka ! tak pea..biar jea laa dia kerja..harap dia tak lupakan nad,dah laa..lagipun dia duduk rumah bukan buat ape-ape pun..duit pun tak masuk..hee~nak tunggu belajar bulan 9 nanti baru dapat panggilan..nak tunggu masuk PLKN bulan 9 jugak..sabar jea laa boroi oiy ! nad ni jea tak tahu laa ..bulan 5 nak kena pegik PLKN dah..alahai~ tak sanggup laa nak pegik..memang laa diorang cakap best pegik PLKN..tapi bagi nad 'best' tuh dah hilang..biarlaa nad sorang jea tahu nape nad tak nak pegik..huwmm ! 


satu sebab lagi nad kena tinggalkan kawan-kawan nad...nad tak sanggop laa ..memang laa dekat sane nanti akan dapat ramai kawan..tapi kawan macam membe nad sekarang memang tak dea pengganti laa ..:')
sebab yang berikut nye adalah..nad ni baru jea start couple
,so macam berat sikit laa nak pisah dengan boroi nad tuh..tapi tak pea laa .. kalau bukan jodoh nad dengan dia pun nanti nad terpisah jugak..kan ?? haisyh! nad takot dia bosan jea biler nad tak dea..kalau dia bosan nad nak suruh jea dia cari orang lain..memang laa mulut senang cakap, tapi hati ku berat untuk lafazkan..


okay laa ..sampai sini jea bebelan nad harini..hehe.. nanti kalau nad rajin nad update blog yang tak seberapa ni lagi okay?? assalamulaikumwarahmatullah hiwabarakatuh.. jangan lupe yea .. senyum senyum laa ! peace ! :)

No comments:

Post a Comment