Valentine's day pumping heart

Sunday, 15 April 2012

celoteh ku sewaktu kecil ??

Assalamualaikum blogger .. 


 mula-mula dulu nad nak sedekahkan al-fatihah kepada orang yang meninggal harini .. nad pun tak kenal sape yang meninggal tuh , tapi nad pegik tengok laa .. nad tak nak cerita banyak pasal dia .. tak baek kita cerita pasal orang yang dah tak dea ..semoga dia ditempatkan di tempat orang-orang yang beriman .. amin~ 


 harini nad nak story-mory pasal zaman purba dulu nuh ! haha .. nak tahu macam mane boleh timbul cerita zaman purba tuh?? actually semalam nad pegik rumah kawan mama nad , name dia akak ina .. orang nye cantik , ayu , sopan santun jea ..nad suka tengok dia time dia bercakap .. lembut jea ..hee~ nad pegik rumah dia sebab dia bertunang .. cantek betol dia time tuh .. untung orang yang dapat dia .. ngee~ dalam kami bersembang-sembang tuh , tetibe jea dia tanye mama nad .."ni anak maksu yang sulong kea?" then mama pun cakap laa .. "yea" akak ina tuh pun cakap laa .. lame tak tengok dia .. hehe .. nad pun pelik ? dia ni kenal nad kea ? asal nad tak kenal dia ? hee~ maaf! terus laa akak ina tuh bukak cerita dulu time kecik-kecik chumil jea.. acece~ pantat kembang orang sebot chumil ! haha .. okay sambung balik ! dia cerita dekat kawan mama yang nad kecik-kecik dulu suke kuar rumah tak pakai baju ? then lari pegik kedai beli ice-cream ! hamboi aih ! asal burok bebenor perangai nad time kecik?! tak pakai baju pulak tuh .. haha ..malu nad tahu ? huwmm !chantek kan akak ina ni ?? :)







 untuk mendapat kepastian harini nad try laa tanye mama nape time kecik-kecik nad tak suka pakai baju ? adakah kita terlampau miskin sampai baju pun tak boleh nak beli ? haha .. then mama cakap "mengarot !! time along kecik-kecik , kalau along tunjuk baju tuh .. baju tuh laa yang along nak pakai ! tunjuk baju yang basah nuh ! bila tak dapat pakai , along akan mengamok , nangis-nangis bagai ! haaah ! along tak dapat pakai baju tuh terus along tak nak pakai baju dah ..tuh yang keluar rumah tak pakai baju tuh ..degil sangat !"haha ! tudiaaa ! terbukti sudah ! yang time kecik-kecik nad memang yang seorang tetap pendirian .. sampai sanggop ambek risiko tak pakai baju ! haha .. hudohnye perangai ! ya allah ~ baru nad sedar ..ngeee~


then , nad tanye lagi .. dulu time kecik-kecik along suka pakai macam mane ? then mama cakap .. start-start lahir sampai umor 2 tahun macam tuh ..mama yang pakaikan semua baju ..time tuh mane nak pandai nak pilih-pilih baju ni ..bila dah start cerdik ! time umo 2 tahun macam tuh dah nad memilih baju ! nak pakai baju kembang jea .. hee~ kunonnye sweet lettew ..haha .. bila umor dah mencecah 4 tahun makin pandai dah ..nak pakai seluar jeans .. tak dea seluar jeans ..confirm dah nangis guling-guling dah ..dah laa pakai seluar jeans, mesti complete dengan kemeja-t polo and cap nuh ! haah ! mama cakap time tuh pakaian dah macam lelaki ..hehe .. kalau keluar jea .. mesti cap kena ade atas kepala ..belagak tomboi laa kunonnye .. nad jadi macam tuh sebab nad ramai kawan lelaki .. hehe .. terikut cara diorang ..isk isk isk !! anak barudin ni ..


1 lagi ..untuk pengetahuan semua , nad ni ade masalah alergic kulit ..tak boleh pakai silver , plastik pea semua ..kena pakai emas jea .. jenuh laa ! haisyh ! time kecik-kecik nad ade complete laa ..gelang tangan , gelang kaki , rantai ,
and cincin .. gelang tangan , cincin , dengan buah rantai kemek dapat dekat nad ..sebab nad gigit ! haha .. selamat laa tak terpikir nak gigit gelang kaki.. kalau tak jenuh laa .. haha .. asal bosan jea gigit pea yang dea .. memang tak pandai duduk diam laa budak ni ..isk laaa!!  macam-macam laa perangai nad time kecik .. hee ! tapi best laa ! time kecik-kecik diberi perhatian lebih .. bila dah besar ni mama cakap pandai-pandai laa bawak diri ..hehe .. kalau nak dapat perhatian lebih tunggu kahwin nanti .. hamboi ma ! perli !  haha ..


 kay laa .. sampai sini jea laa nad membebel .. heee~ assalamualaikum .. dan sentiasa senyum :) 
toing toing ! selamat malam ..

No comments:

Post a Comment