Valentine's day pumping heart

Tuesday, 3 July 2012

kepada awak ? :')





Assalamualaikum para blogger yang yang disayangi+dirindui ,


Hoihh ! PAY ATTETION PLEASE ! trololo~ :P


kepada sesiapa yang nak memiliki hati si boroi nad tuh , nad nak bagi pesanan sikit yeaaa .. acece~ bukannya ape kan ? nad cuma nak kekalkan hubungan awak dengan dia jeaaa .. memang laa nad baru kenal dia dalam masa 3 bulan jeaa .. Eeh ! wait wait ! nad kenal dia lama dah , cuma sempat mengenal hati dia selama 3 bulan .. haah ! ini baru betol .. :D i'm sorry ~


1st , boroi nad tuh dia seorang yang suka pendam .. jadi kalau time dia memendam tuh ingat yeaa , jangan pernah paksa dia untuk bagitahu benda yang dia pendam tuh .. biarkan dia pendam .. pecayalah satu hari nanti dia akan bagitahu jugak dekat awak ape yang dia pendam tuh .. ingat tuh !


2nd , kalau dia marah .. tolong diam jeaa .. kalau dia suruh bersuara jugak , buat-buat tak dengar jeaa okay ?! bagi dia cool dulu , nanti dia dah cool baru tanye dia kenapa dia marah sangat .. okay awak ? ;)


3rd , kalau tengah msg dengan dia , and tetibe jeaa awak kena buat sesuatu kerja ke ape ?! tolong bagitahu dia .. kalau tak , dia akan msg awak tak henti-henti , and dia maybe akan marah awak .... Eeh ! yea keaa ? -.-"" haah ! betol betol betol ! ^^


4rd , boroi ni susah tahu nak call orang , kecuali kalau kita yang mintak dia call .. baru dia call .. haah ! jadi , jangan pernah kecik hati dengan dia okay ?! tapi tapiii , kalau sekali dia call , 2 3 jam jugak laaa awak kena bersembang dengan dia .. ade paham ?! ngeee


5rd , nanti kalau dah boroi sambung belajar , tolong laa paham dia tuh .. kay ! sebabnya dia dah dapat kos yang dia nak .. kos yang dia suka tuh adalah kos SENI BINA , ingat ! kalau satu hari tuh dia tak msg awak , jangan cepat melenting okay ? maybe dia sibuk .. biasalah , orang yang sambung belajar ni dia akan sibuk ..


6rd , awak kena rajin kejutkan dia bangun pagi .. sebab dia ni liat sangat nak bangun pagi ! selagi dia tak angkat call awak , awak kena call jugak ! tak kira laa kalau time tuh awak dah bosan sebab tunggu dia angkat call awak ..


7rd , bila dia ajak awak jumpa .. jangan membantah okay ! sebab dia akan paksa awak jugak ! sampai laa awak cakap yaa ! kita jumpa ! lepas tuh dia tak kan tanya dah .. ^.^


8rd , boroi tak suka ditipu , kalau awak tipu then kantoi dengan dia , kay ! siap laa awak nanti .. tak daya jawabnyaa .. lebih baik awak jujor jeaa .. faham ?!


9rd , nanti bila awak dah bersama dia , awak pujok dia suruh dia nanyi untuk awak , sebab dia pandai nanyi ! serius tergoda tahu kalau dengar dia nanyi ..


10 , kalau awak dah berjaya miliki hati dia , awak janji yeaa jaga dia .. awak sayang dia and jangan pernah lupakan dia sekalipun .. **kenyit mata ;)




Eh ! seriusly banyak lagi pasal si boroi ni .. tapi , tapii , nanti nad explain sikit-sikit yeaa .. kang bila digabungkan panjang laa jadinya .. hoho .. ape-ape pun nad akan relakan dia pergi , walaupun hati nad kurang ikhlas .. insyaallah , maybe ade hikmah disebalik semua ni kan ? ngeee ~ mata nad sudah kuyu .. assalamulaikum dan jaga diri yeaaa .. :')

Monday, 7 May 2012

come back :)

assalamualikum para blogger yang teramat dirindui :)


setelah 5 hari nad meninggal kan blog ni .. nad dah rasa blog ni dah bersawang sudah .. hoho~ maklum laa pegik PLKN punya pasal .. kunonnye pegik PLKN sampai 3 bulan , padahal 5 hari jea pun ..
HAHA` poyo betol ! ngeee~ 


macam-macam nad dapat kat PLKN tuh , kawan baru .. dapat pengalaman baru .. dapat tukar selera baru .. ngee ~ macam-macam laa .. sejujornye best duduk sana .. memang kenangan yang tak boleh dilupakan laa ..  time duduk sana nad belajar cakap tamil , china , dengan kelantan .. hee ~ best kott ! tambah-tambah nad ade kawan yang tomboi pulak ! heee ~ gila punya  handsome time mula-mula nad tengok dia .. bila dia duduk barisan perempuan nad terkejut habis laa .. sebab dia perempuan , face dia tak macam perempuan langsung .. memang cair habis .. HAHA` nad masih lurus lagi okay ? tak dea bengkok-2 .. ngeee~


ape-ape pun PLKN memang best :') .. i really miss that moment .. haihhh .. kay laa .. sampai sini jea laa .. weee~ assalamualaikum ..

Tuesday, 1 May 2012

bye blogger :)

Assalamualaikum para blogger yang akan dirindui , 


 

mula tuh sorry yea , nad updates blog ni sambil nangis , serius nad tak tahan sebak , kalau boleh nad nak menangis jea tanpa henti .. jujor nad cakap .. nad tak nak pegik PLKN .. memang laa ramai yang cakap PLKN best ? tapi kesah pulak nad ? nad memang tak nak pegik laa ! macam mane pun nad kena ucapkan selamat tinggal kawan tercinta + kekasih tercinta+ keluarga yang amat dicintai ~ nad harap korang jaga diri baek-baek yea .. harap korang tak lupa nad yea .. ingat yea , nad akan selalu ingat korang ~ nad bangga dapat kawan-kawan macam korang tambah-tambah kawan yang sentiasa care , baik , tak penah berkira , kalau nad dalam masalah pun diorang selalu tolong , tak penah kedekut ilmu and macam-macam laa .. best sangat dapat kawan macam korang ~




tapi apakan daya nad kena pegik jugak PLKN , tadi nad call eya .. eya cakap sambil nangis-nangis , serius nad tak boleh tahan sebak bila dengar dia menangis , nad pun apa lagi menangis laa .. lupa pulak time tuh tengah skype dengan si muncit ! sorry muncitt ! bukan sengaja nak menangis depan muncit tapi tah laa .. tak tau nak cakap ? kenapa diorang pilih kami yang kena pegik PLKN ? kenapa tak pilih orang lain ? tau tak disebabkan PLKN kami tak boleh nak teruskan belajar kami nak sambung form 6 ? nad , eya , awie beriya nak masuk form 6 .. bila dah jadi macam ni terus down semangat kami .. kami tak dapat nak masuk form 6 ... maybe rezeki kami bukan dekat form 6 ..tak pea laa kami redha tunggu keputusan UPU pulak nanti .. insyallah nanti kalau kami keluar dari PLKN , kami akan pegik tanya pasal form 6 , kalau rezeki kami ada , ada laa .. kalau tak , kena pasrah laa ..





disamping tuh nad nak mintak maaf , kalau selama ni nad banyak buat salah dekat kawan-kawan .. maaf sangat sebab nad penah terkutuk , termarah , terpendam apa segala bagai ~ tapi jujor nad cakap , kalau nad terasa nad banyak pendam .. tapi jangan risau laa .. sekarang nad dah okay .. BTW , tolong halalkan segala makan minum nad selama ni .. 







untuk si gemo , nanti mesti tembam rindu gemo .. dengan gemo laa selalu tembam cerita apa segala bagai masalah tembam , gemo laa kawan paling setia dengan tembam , dulu ramai yang nak pisahkan kita , tapi diorang tak boleh kan ? sorry to say , memang tak dea sapa yang boleh pisah kan kita kecuali ajal dan maut .. itu memang kita tak boleh melawan takdir laa .. macam mana pun tembam nak gemo jaga diri , jaga laa sekali pakwe gemo tuh , kecik ! jangan selalu nak marah-marah yea gemo .. 1 lagi tembam tak nak nanti time tembam dekat sana tembam dapat tau gemo masuk hospital ! tolong laa gemo , kalau sayangkan tembam , jangan penah tahan lapar tuh yea .. hati tembam risau sangat bila dapat tau gemo masuk hospital .... please ! tembam tak nak gemo sakit :') tembam sayang gemo :)






kepada si muncit , please yea .. tembam tak sanggop tengok muncit sedih , pakcik toing toing ! tolong jaga muncit tembam yea .. tolong tengok kan dia , kalau jadi apa-apa nanti tembam cari pakcik toing toing ! huh ! saja buat garang satt ! :P .. nanti mesti rindu pakcik toing toing ! dengan pakcik ni tembam selalu bergadoh berebut muncitt !.. hahaha .. jangan nak mimpi ! muncitt hak milik sendirian berhad tembam okay !






ni debab tembam yea .. tengok domo dia yang besar tuh ? jeles tembam tau ?! domo tuh wan mohd fazriq shah yang bagi .. sweetkan dia ?? haaa ~ actually tembam sukakan wan mohd fazriq shah tuh .. HAHA` sabar sabar ! jangan pikir bukan-bukan , pangg sedaih satgik kott ! tembam suka kalau dia dengan debab ..ohh maii ! so sweet kottt ! tetttttt ! tapi tak pea , debab buat laa pilihan yea ;)
debab pun kena pegik PLKN jugak , dia dapat dekat sik , baling ~ jauh tuh .. haisyh ! debab nanti jaga diri kat sana yea ..tembam risau kalau debab sakit jea .. dah laa debab tak penah join benda alah macam ni .. haisyh ! nanti tolong bawak ubat apa-apa yang patot yea .. 



tengok pic bolatt kat atas tuh handsome and chumil kan ? ngee~ toing toing ! bolatt pun terpilih jugak untuk pegik ke PLKN tuh .. dia dapat dekat kuala muda .. haisyh ! semua dapat asing .. sedih betoi ! bolatt nanti tak dea sapa dah nak buli tembam , nanti mesti tembam rindu bolatt , huuuu ~ sedih ! bolatt jaga diri kata sana yea .. jangan lupa kami kat sini .. tembam tau bolatt boleh jaga diri ..kan ? gonna miss you bolatt :)








ni si kecik dengan si baby ~ diorang ni memang sweet habes laa .. kalau bab-bab perang memang dapat kat diorang ! serius wa cakap ! hahaha .. ohhoiii baby ~ tolong jaga kecik yea , jangan abaikan dia yea .. tembam sayang dia kott ! serius sedih sebab nanti tak dea sapa dah boleh bergadoh dengan tembam , bermanja dengan tembam .. kecik pun tengokkan baby yea .. baby ni kan ketegaq ~ haha .. tudiaa ~ :P






ni ina senget ~ tembam tak bagi gelaran ni yea .. dia yang gelarkan diri dia ina senget .. jaga diri baek-baek yea ina .. jangan lupa nad kat sini ~ ngeee~ nanti tolong tengok kan si kecik yea :D






ini olang banyak ambek berat tentang wa , wa selalu gadoh manja sama dia ..heee~ lu tolong jaga diri lu baek-baek yea kawan ..nanti wa dah tak boleh nak bebel , bergadoh sama lu .. hahaha .. lu memang taiko laa brother :P






okay ! ehem-ehem ! ni en.boroi sayang .. terpaksa laa tembam tinggalkan dia 2 bulan , ngee~ lama kan ? sorry yeaa .. nanti boroi pun akan tinggal tembam jugak .. untuk 3 bulan .. tembam 2 bulan jea ..hoho .. tolong jaga diri baek-baek yea en.boroi sayang .. kalau dah agak kebosanan tuh buat laa apa-apa yang patot .. BTW , i love you so damn much , i miss you , i will never forget you okay ?! deal right ? :) 








ini laa antara sebab-sebab tembam tak sanggop pegik PLKN , nak kena tinggal kan keluarga tersayang .. serius sedih .. kalau boleh tembam tak nak nangis depan family , tapi dah tak boleh nak control lagi dah .. tembam menangis terus , tembam jarang nak menangis depan mama ayah tembam .. sebab tembam malu .. kalau boleh tembam tak nak diorang susah hati bila tengok tembam nangis , huwwmmm ~ sedih ! i will miss them so much .. :') i love you ayah ! i love you mama ! jangan risau yea .. insyallah anak mu akan dapat jaga diri kat sana nanti .. tak lupa jugak ! i love you alif ! i love you najwa .. ! okay ! nanti tak dea sapa boleh nak bergusti dengan along lagi .. :'(







sampai sini saja laa .. nad akan tinggalkan blog ni .. nanti bila nad balik nad akan aktifkan blog ni lagi .. nanti mesti bersawang bagai dah blog ni .. haisyh ! gonna miss blogger heart .. assalamulaikum and keep smile always yaa :)

Monday, 30 April 2012

berat hati :')

Assalamualaikum para blogger yang akan dirindui ~


nanti mesti nad akan rindu semua orang ni ~ sejujurnya nad akan sedih bila kena pisah dengan diorang semua ni , nad tak tau laa kat sana nanti nad boleh dapat kawan sebaik diorang semua ni .. tak tau laa nad dapat bertahan kat sana kea tak ? adoiiii ~ sedih !


                                       


  














semua ni akan nad merindui dan dirindui ~ termasuk sekali amin nazmin yang always cari gadoh , kaka manis nurul syakirah , scandal manis nadeefa qildaryna , maaf ~ pic tak dea , so , tak berani nak uplaod tanpa kebenaran ~ huarghh ! sedih :')




kay ~ tak terkata and terkilan sangat ~ assalamualaikum , keep smile :)

Sunday, 29 April 2012

i miss you boroi :)

Assalamualaikum para blogger yang tercinta + tersayang ..


Today i want to story mory about my feeling ! cewaahhh ! speaking london laa kunon ~ haha .. peace ! nad rindu kan boroi .. rindu sangat-sangat ! dia tak tahu pun ,, biarkan dia ! ngeee~ lebih baik memendam rasa kan ? haha .. kay fine ~  










tak tau nak cakap macam mana kan ?? biarlah nad sorang jea tau ape yang nad rase ..... BTW eiymal ! ILOVEYOU !




jujor cakap 2 3 menjak ni agak sedikit terasa dengan en. boroi ! terasa punya pasal baik nad memendam jea perasaan "terasa" nad ni .. bukan boleh , kalau nad luahkan mau lari si boroi ni dengar bebelan nad .. haha .. maafkan saya ! kalau nad luahkan sama jea macam nad nak bebel + marah kat dia .. baik nad diam jea .. kang dia tak sanggop dengar pulak ! lagipun semenjak kami couple belom penah laa nak bergadoh besar .. bukan ape ?! tetiap kali nad nak startkan pergadohan , mesti dia cool jea ! hisyhh ! memang tak puas hati laa nad ni ! tak tau laa .. susah bebenor nak cari masalah dengan dia .. nanti time nad kena pegik PLKN mesti nad rindu dia tersangat-sangat ! bukan ape ?! dengan dia jea nad berani bergurau kasar pun ! sampai kaki tangan nak naik ! ni belom jumpa ? kalau jumpa ? hahaha .. tak boleh bayangkan laa .. diam tersipu malu .. cakap jea lebih , tapi bukan berani buat pun ? :D





maaf yea ! kami ni memang jenis bergurau kasar ~ kalau bukan bergurau kasar , memang bukan nurul nadia laa namanye .. hoho .. dengan semua orang nad macam ni .. tapi kalau dengan membe nad memang tak laa .. sebab dioarang cakap nad ni lembut ! nahhaiiiii ! lembut kot mana pun tak tau laa .. hahaha .. serius lawak ! ade time kami romantik laa .. kalau time romantik tuh ~ perghh ! feeling habes ! hahaha .. buat malu jea .. tetttttt ! sudah sudah ! ..


nanti nad story mory lagi yea .. assalamualaikum and keep smile .. iloveyou , imissyou , ineed you boroi :)

cuci kereta ?

Assalamualaikum para blogger .. ohhoiiii !


Harini pagi-pagi dah kena cuci kereta ? huargghhh ! ni laa satu benda yang nad malas .. kalau bawak nad laju laa .. ni suruh cuci ? adoiii laaa ! memang bebai tak hingat laa .. huwwmmm ~ muka nad time ni dah macam muka ape tak tau laa .. sebab tarik muncung sedepa .. kalau motor tak pea laa , ni kereta ,, besar tau ? dalam membebel-bebel tak nak basoh kereta .. ayah nad pulak bebel .. macam ni nak suruh beli kereta ?? suruh cuci pun tak nak ? ngeee~ kan dah kena ? tuh laa bebel banyak lagi .. hoho .. nak tak nak ? memang kena cuci laa .. :/






lepas nad cuci kereta , tetibe jea hujan pulak ! huarghh ! ni lagi menambah kestressan nad ni .. nanti kotor balik ! dah laa kereta tuh warna puteh ? tuh laaa nad gatai sangat pilih warna puteh ? kan dah kena ? ngeee~ tapi tak pea laa .. nasi dah jadi bubur , tak boleh nak patah balik tukar kereta tuh .. hahaha .. ape nad mengarot ni ? haisyh ! cuci kereta macam suruh angkat kereta tuh jea sebab nad tidur dari petang sampai ke maghrib .. haah ! ambek ! tidur sampai ke maghrib laa sebab dalam tengah best membuai mimpi boleh pulak cousin terpekik terlolong dekat telinga nad ni ?! hisyhh ! tak makan sama punye olang ! 





kay laa , sampai sini jea laa bebelan nad yang tah ape-ape tah ! haha .. assalamualaikum !

Saturday, 28 April 2012

kenangan semalam :')

Assalamualaikum para blogger :)


harini nad nak share semua kenangan nad dengan kawan-kawan ...
serius diorang ni laa .. kawan terbaek yang nad penah ade .. terima kaseh kawan :')


                                                       mimik muka nad dengan si kecik





                                                       pic spontan




keluarga 5 sastera 1 yang bahagia :)
 








Nanti mesti nad akan rindu semua kenangan ni .. :)


kay laa , sampai sini jea nad luahkan yang terpendam .. assalamualaikum and keep smile :)

Friday, 27 April 2012

selamat hari lahir kawan + musuh :P

Assalamualikum para blogger :)





selamat hari lahir kawan+musuh .. haha .. jahat kan nad ?? tuan punya badan yang menyambut birthday hari adalah yang bernama harusaini b. harun atau nama ganas dia lan .. haha .. ganas kea ?? 
kami semua panggil dia dengan nama lan ? dia ni memang pemalu habes laa orang dia .. haiyooo ! mengalahkan perempuan dia punya pemalu .. sebab tuh nad selalu kacau , bergadoh bagai dengan dia .. jumpe jea muka dia .. ade jea idea jahat yang muncul dalam kepala otak nad nak kenakan dia .. haha .. maaf ! kalau dengan dia nad tak boleh bagi muka sangat ! ngeee~



ape-ape pun nad nak wish selamat hari lahir kawan .. semoga panjang umur murah rezeki dan sentiasa happy-happy selalu .. jangan asyik nak tension bagai jea .. patot laa awek sorang pun tak lekat ! haha .. 1 lagi , jangan selalu ponteng keja yea .. rajenkan laa diri tuh untuk pergi keja .. ni tak ! asyik MC bagai jea .. selamat nad bukan boss dia , kalau tak confirm kena tendang keluar lama dah ! haha .. peace ! 



walaupun nad dengan dia bagai "anjing dengan kucing" jumpa jea bergadoh , jumpa jea dapat penampor free dari nad , ade time jugak kami memang baek ~ haha .. itu laa kami .. kay laa , sampai sini jea laa .. hoho.. assalamualaikum and keep smile :)

Thursday, 26 April 2012

suaraku katak :P

Assalamulaikum .. toing toing !


Maaf ! harini leteran nad agak pendek ... sebab suara nad dah jadi suara katak ! ong ! ong ! hahaha .. tapi kalau suara macam ni orang cakap kalau nanyi confirm hujan turun ni ... sebab hujan pun tak sanggop nak dengar suara yang sesedap ni .. boleh menangis hujan tuh .. HAHA` adoiyaii ! maaf yeaa .. nad tak berapa sihat harini ...



petang tadi , lepak restoren mutiara junjong memang best laa ..kami bukak cerita macam-macam ... alahaiii ~ macam-macam jadi dekat "si kecik" sorang ni , kesian dia ... mesti dia tak sanggop nak tanggung semua tuh .. sabar kay sayang .. abaikan jea minah senget yang tak sedar diri tuh .. dia ibaratkan "indah khabar dari rupa" siap pepatah lagi .... haaaaa~ tak tahu dah nak cakap ape kat budak tuh .. dah besar dah .. boleh pikir sendiri kan ?? 



1 lagi kan ?? nad teramatlaa rindukan "si boroi" rindu sesangat ! huwmmm ~ dah lame tak dengar suara dia ..dah lame tak dengar dia menyanyi ... baru berapa hari tak text and call dah rindu , nanti nad pegik PLKN ? ohh maiii ! jenuh laaa .. huwmmm .. pullstop ! :')


kay laaa .. sampai sini jeaa laaa .. hoho .. no voice , no talk ! ngeeee~ assalamualaikum , and keep smile :)

Wednesday, 25 April 2012

selamat hari lahir abang ?



Assalamualikum para blogger yang tercinta bagai :)










BTW , hari ni hari lahir abang angkat nad .. yang bernama mohammad noor shaiful .. selamat hari lahir abang ~ semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki .. 1 lagi cepat laa cari jodoh yang sesuai yea .. bukan nye ape kan ?? ngee~ actually tak sabar nak dapat akak ipar angkat .. lagipun umur abang pun dah masuk 24 tahun dah untuk tahun ni .. hehe .. 






kay laa ,bebelan sampai sini jea .. assalamualikum keep smile :)

Tuesday, 24 April 2012

tawaran form 6 ?

Assalamualaikum para blogger ter sayang bagai ~


Harini nad banyak habeskan masa dengan membuat persiapan pegik PLKN , adesss laa .. macam-macam kena buat , kena buat buku bank laa .. ambek gambar laa .. buat medical check out laa .. haisyhh ! bagai-bagai laa .. tadi nad pegik buat buku pun mak aiyy ! lambat bebenor .. ramai gila orang kat sana .. dah siap buku bank tuh kena tukar num pin bank pulak .. nad dah laa tak biasa dengan semua tuh .. tanya si bolat , si bolat cakap buat nanti jea laa , buat sekalui dengan si debab .. yang membe nad , nama hafiz tuh suruh buat sekarang .. pastuh dia cakap , dia tahu nak buat macam mana .. so , bagi dia buat laa . tengok dia buat memang senang pun .. kami jea over kata susah .. heee~ maafkan kami !



haah ! cerita pasal tawaran ? nad dapat tawaran form 6 .. syukur alhamdulillah .. dapat jugak tawarn tuh .. memang nad idamkan pun nak masuk form 6 tuh .. sebab form 6 boleh lompat terus pegik degree , tapi nad kena belajar lagi serius laa .. kalau tak nak lompat macam mane kan ? ngeee~  tapi yang menyerabutkan kepala tuh PLKN laa .. adoiii laaa ~ PLKN nak kena lapor diri 2/5 .. then form 6 pulak temuduga 8/5 .. habes yang kena pegik PLKN macam mane ?? tanak pegik nanti kena saman .. huuuuu~ nak kena tangguhkan pelajaran selama 3 bulan ? alorhh~ tanak tangguh laaa .. huwmm ! 




dengan hati yang lara nad updated blog ni .. hisyhhh laa ! terhenti di sini saje laa bebelan nad .. assalamualaikum and keep smile :')

Monday, 23 April 2012

selamat hari lahir kawan ? :)


Assalamualaikum kawan :)



allah selamatkan kamu , allah selamatkan kamu , allah selamatkan zulfitri ashaari .. allah selamatkan kamu .. amin~ selamat menyambut hari lahir yang ke-21 kawan .. semoga panjang umur , murah rezeki and sentiasa happy selalu .. haah ! 1 lagi cepat-cepat laa kahwin .. nad tak sabar nak makan nasi minyak zul ni .. heee~
mintak maaf sangat nad tak dapat nak bagi hadiah apa-apa pun dekat zul .. sorry again~ nak buat kek batek dekat zul pun macam tak terdaya jea sebab sekarang poket tengah kering .. haisyh laaa ~


actually zulfitri ni kawan baek + abang nad laa .. dia selalu sokong ape jea yang nad buat .. tak kisah laa dalam hal belajar , bercinta and macam-macam laa .. kalau nad sedih or happy dia always ade dengan nad , kami dah kenal lame dah .. sejak nad form1 lagi and time tuh dia form4 .. dulu nad sampai sanggup ponteng kelas sebab nak lepak dengan dia , kadang-kadang tuh dia yang sanggop ponteng kelas sebab nak lepak dengan nad .. tapi nad tak penah kantoi pun dengan cikgu kalau nad ponteng kelas ..hohoho .. masing-masing time tuh memang jahat .. isk isk isk laa !


tapi bila ingatkan balik zaman sekolah dulu , serius tak boleh lupa .. ngeee~ best !! kay laaa , sampai sini jea laa .. ngee~ assalamualaikum and keep smile :)
Assalamualaikum kawan :)

Sunday, 22 April 2012

bertunang kea kahwin ? :P

Assalamualaikum para blogger :)


Harini nad pagi-pagi dah bangun then bersiap sebab nak pegik kenduri rumah cousin nad dekat semanggol perak ! adess laa .. jauh tuh ! dah laa time nad bangun pagi tuh nad lupa kejut si bolat .. semalam dia mintak tolong nad suruh kejut dia bangun pagi pukul 7 , boleh dikatakan nad memang selalu laa kejut dia bangun tidur , heee~ harini nad boleh pulak terlupa ! adesss ! sorry sangat yea .. betol nad memang tak sengaja ! actually dia kena pegik sekola tuh yang kena kejut awal tuh ..dia ada hal sikit ! maklum laa dia kan cikgu nasyid ! dia mengajar nasyid dekat sekolah .. ngeee~ untung dia kan ?? hohoho



Tadi dalam kereta boleh pulak nad tertidur , heee~ dah pakai chumil-chumil tertidur pulak ! haha .. ni semua gara-gara tidur lewat laa .. hehe .. tidur jugak dipersalahkan ! ngee~ jauh perjalanan so , ambek kesempatan tidur laa .. dah laa tidur time perot kosong ! walawei ! serius tak best ! tak tenang langsung .. last-last suruh ayah nad berhenti petronas sebab nak beli makanan .. ngeee~ dalam kereta tuh nad , mama dengan ayah jea .. adek-adek tak ikut sebab diorang sekolah .. kami pegik ambek atok kesayangan nad dekat parit buntar
dulu baru kami pegik semanggol ..



sampai jea semanggol tuh , nad turun dengan muka yang blur .... sebab mengantok sangat .. hoho .. terus paksu nad datang then ajak masuk rumah .. dalam rumah dihidangkan dengan lemang bagai ! perghh ! serius terbuka selera ! lapar weyh ! mana boleh tahan .. nad makan laa tunggu bapak lagi .. dah macam hari raya pun da .. sebab ade lemang bagai .. hee~ dah makan-makan tuh atok nad ajak pegik kenduri .. haiyoo ! perutku dah sendat laa .. tak boleh nak masuk dah .. nak makan nasi kenduri pulak .. tapi nad pun turut jea laa makan .. letak nasi sikit jea .. lauk dia berbagai-bagai ! sedap ! dah macam kenduri kahwin dah nak tengok , padahal bertunang jea .. diorang buat besar .. sebab anak dia sorang tuh jea perempuan .. dah makan-makan tuh .. pegik laa tengok orang yang nak bertunang tuh ! perghhh ! cantik ! tak macam bertunang pun ! macam nak kahwin dah ! kain berbunga bunga bagai ! hantaran sampai 40 dulang .. gila kea hape ! termasuk laa kawan-kawan bawak ape semua .. huh ! baek kahwin terus ! membazir jea .. haha .. banyak songeh pulak nad ni ! ngeee~ sorry laa nad tak dea gambar nak upload sebab semua gambar ade dekat maksu nad .. hee~



seronok pulak nad tengok orang bertunang , kahwin bagai ! heee~ tudia tudiaa ! ada hati nak kahwin dah .. dah gatal dah .. hahaha .. peace ! suka jea tengok orang kahwin .. tapi kalau nad nak kahwin .. walaweii ! jangan nak bermimpi kahwin muda ! tak sanggop teman ... hahaha .. haah ! sebut pasal bertunang , kahwin ni .. kawan nad nama amalina sama umor jea dengan nad .. baru 18 , dah bertunang dah ! pergh ! advanced ! bulan 6 kott dia nak akad nikah and kahwin ! ohh maiiii ! nad doakan semoga kekal sehingga ke akhir hayat .. tak salah pun kahwin awal , sebab ia boleh mengelakkan dari maksiat .. tapi kahwin tuh jangan anggap main-main pulak .. berdosa tuh ! bila dah berkahwin tuh kena laa taat pada suami sebab syurga dibawah telapak kaki suami bukan lagi di bawah telapak kaki ibu .. bila pasangan tuh dah sah angkat nikah .. si suami pulak kena tanggung si isteri ni .. dulu si isteri di tanggung oleh mak ayah ..



okay laa .. sampai sini jea laa nad bebel .. assalamualaikum and keep smile :)

Saturday, 21 April 2012

hari yang membosankan ? surat layang ?

Assalamualikum para blogger tersayang+tercinta .. atototo~ ngeee~


nothing to said ! harini memang hari yang memBOSANkan ! pagi-pagi tunggu mesej dari si boroi tuh .. dia tak bangun tidur lagi .. hamboii~ seronok betol dia tidur sampai terkandas pukul 1 .. okay fine ! bosan nad tahap pea tah laa .. adesss .. asyik melepak depan mukabuka , tweeter updates status mengarot ! ngeee~ termasuk laa mengUPDATE blog yang mengarot ni .. HAHA`
ape laa yang nad mengarot ni ? haisyh laa ! nad tension betol dalam duduk relax-relax boleh pulak sampai surat layang .. dalam surat tuh mengatakan ada orang nak jumpa nad 2/5 ni dekat stadium keladi sana nuh ! hamboi~ pandai cari tempat ! heee~ agak-agak laa kalau nak bergadoh pun .. haha .. nad mengarot ape ni ?? hello ! jangan nak memain lagi laa nad .. okay laa ! nad jujor tadi nad dapat surat layang dari PLKN .. adoiii~ malas laaa .. sedih terus nad ! bagai nak menangis jeaa .. huarghh ! dulu bukan maen excited nak pegik , sekarang tak nak pulak ! nad nad ! haisyh ! pull stop !



malam ni boroi agak romantik sikit yea .. sebelom tidur dia nanyikan lagu untuk nad .. heee~ sweetkan dia ?? toing toing ! kegatalan nad sudah bermula ~ hahaha .. tergoda okay dengar dia nanyi , sebelom ni mane dea lelaki yang nak nanyikan dekat nad sebelom tidur .. dia sorang jeaa yang buat .. malam ni dia nanyikan lagu "ku ukir indah namamu by 7 pelangi" lagu ni sweet kott ! nad suke sangat dengar lagu ni .. tengok-tengok dia nak nanyikan lagu ni pulak dekat nad .. ngeeee~



okay laaa .. nad nak tidur dah laaa .. harini bebelan kurang .. hohoho :)
assalamualaikum and keep smile okay :))

Friday, 20 April 2012

hangout dengan kawan ? PLKN ? perasaan ?

Assalamualaikum .. ting tong ! heee~



Harini pagi-pagi lagi nad dah keluar pegik breakfast kat luar dengan si muncit and si bolat , dekat kedai membe nad yang bernama Azra .. yang best nye tuh , harini nad order 2 keping roti canai dengan charkoteow .. selalunye nad order 3 keping .. harini tukar citarasa pulak .. hoho ! jangan laa hairan okay ? sebab nad memang kuat makan .. haha .. harap badan jea kecik tapi perot stokin ! ngeee~ sampai kan si muncit suruh nad jadi hos "jalan-jalan cari makan" laa .. perli tuh !! heee~ dalam nad tengah makan tuh si bolat boleh pulak order makanan lagi , sampai kan abang yang hantar makanan tuh kata makanan ni pulak nak letak mane ? sebab meja dah penuh ! haha .. malunye kami .. sampai nak gabungakan meja laa .. tapi kami tak nak ! haha ..



Si bolat tuh pegik order roti telur ? sampai 3 pinggan .. nad kata laa makan kuat betol budak ni ? then dia cakap saya order makanan ni untuk awak dengan muncit okay ? haha .. tersedak nad ! gila kea hape ?? perot nad bagai nak meletup dah ! dia suruh makan lagi .. tahu laa dia yang belanja kami .. tapi tak kan laa sampai nak gemok kan kami pulak ~ heee~ jenuh laaa ..tapi memang best laaa !! makan , makan dan makan !!





lepas sembahyang jumaat nad kuar pegik landmark , giant ! kat sane kami pegik karok , si bolat yang belanja ? memang terbaek laa .. jenuh pilih lagu ! sampai suara nad dah lari tempo dah .. haha .. acece~ pandai laa tempo-tempo bagai ! keja karok jea kan ?? actually nad nak habeskan masa-masa nad yang akhir-akhir ni dengan membe-membe , maklumlaaa nanti dah kena pegik PLKN dah ! 3 bulan pulak tuh .. serius nad tak sanggop nak pisah dengan diorang .. tinggal lagi 10 hari jea nad kena pegik PLKN ? barang-barang pun nad dah ready dah .. ready awal-awal nanti tak kelam kabut ! bukan sebab excited okay ? lagipun nad sorang jea yang tak dapat surat PLKN .. padahal name nad ade jea dekat kem MERBOK sane nuh ! nad tak dapat surat sebab alamat dekat I/C nad salah ~ ni semua pekerja-pekerja JPN punye pasal laa .. nad dah tulis besor-besor dah number poskod nad tuh .. 09000 bukan 34250 .. 34250 tuh poskod blah perak sane nuh ! haisyh! kan dah susah ! bila nad call JLKN diorang cakap boleh jea kalau tak dea surat asalkan pegik lapor diri .. nak tak nak kena pegik lapor diri jugak laa 2/5 ni .. naseb laaa .. so , sekarang menghitung hari jea ..




1 lagi harini nad dah luahkan perasaan yang terpendam nad dekat si boroi .. haaah ! puas laa hati ni sikit ! nad luahkan dekat dia "nanti kalau nad pegik PLKN , then dia bosan nad suruh dia cari perempuan lain ..then dia cakap senang macam tuh jea ?" eiymal , mulut I senang jea cakap ? tapi hati I tak .. gila memang sedih laa .. menangis nad sorang-sorang tadi .. nad tak boleh nak sembunyikan lagi perasaan nad ni yang nad betol-betol sayang dia .. nad tak nak tengok dia bosan kea ape ? sebab tuh nad suruh dia cari perempuan lain yang boleh bahagiakan dia .. hanya tuhan jea tahu perasaan nad time nad cakap macam tuh .. sebab tuh laa nad menangis .. sekurang-kurangnye ia boleh tenangkan fikiran nad ni .. tapi sekarang nad dah okay dah ! kalau ade jodoh nad dengan dia , pisah jauh mane .. lame mane pun kalau di takdirkan bersama kami tetap akan tetap bersatu jugak ..tak gitu ? kalau bukan jodoh kami , couple lame mane pun .. kalau ditakdirkan kami berpisah , akan berpisah jugak kan ? jodoh telah ditentukan oleh NYA yang maha mengetahui lagi maha adil yang menentukan pasangan hidup kita ..kita kena laa redha dengan ape yang DIA tentukan ..





I love you ikmal ! and you will always be mine <3


okay laa .. sampai sini jea bebelan nad untuk harini okay ? assalamualaikum ..keep smile :)

Thursday, 19 April 2012

kek batek !

Assalamualaikum para blogger ..



atototo~ harini memang hari yang membosankan laa .. dah laa kredit tak dea , tak boleh nak text si boroi .. then duduk rumah jea .. so , nad pun habeskan mase nad dengan membuat kek .. heee~ kek batek ! itu kek pebret nad .. hoho ! bukan nad sorang jea .. termasuk laa membe nad muncit , debab , gemo , bolat dengan zulfitri .. kami memang suke laa makan kek tuh .. nad laa pembawa kek tuh .. bila membe-membe nad dah makan , masing-masing mintak suruh buat lagi .. jenuh aihh !! agak malas nad nak buat nad bagi resepi kat diorang then suruh diorang diorang buat sendiri .. maaf laa nad agak kejam .. hoho




sampai sini jea laa nad bebel .. tak dea yang best pun harini .. hoho .. assalamualaikum .. keep smile :)

Wednesday, 18 April 2012

luahan hati nad :)


Ting tong ! Assalamualaikum ..para blogger :)

 
Harini nad nak meluahkan perasaan .. heee~ perasaan yang pertama adalah nad rase dua tiga menjak ni mama nad lain sangat .. dia tak banyak complain pasal nad tak buat keja rumah kea pea ..heee~ kalau tidak sebelom ni mesti mam bebel kalau nad malas buat keja rumah ..hehe .. nad ni ada time rajen tuh tersangat laa rajen ..time malas tuh .. huh ! jangan laa suruh nad buat ape pun .. sebab nad tak kan buat .. haha .. pastuh dia banyak nasihat adek-adek nad suruh buat keja sendiri .. yea laa .. dia cakap macam tuh sebab adek-adek nad ni manja sangat .. semua keja letak atas nad .. tapi tak pea laa .. nad ni jenis tak kesah .. kadang-kadang tuh nad bebal jugak laa ..hee~ kan nad kena pegik PLKN ? pastuh mama macam sedih jeaa .. bukan mama jea yang sedih nad lagi laa sedih .. sebab nak kena tinggal semua orang .. so , kalau boleh sekarang nad nak banyak luangkan mase dengan mama nad .. sebab nati takot rindu .. haha .. nad ni kadang-kadang manja tahu tak ? weee~ tapi kalau dah ego menguasai diri jangan harap laa nak mengaku manja .. hoho .. ego nad tak tinggi sangat .. tapi kalau bab-bab jual mahal memang serah dekat nad laa .. haha .. dah mengarot dah~ haisyh !! nanti kalau nad jauh dengan mama nad takot kalau nad nangis .. dah laa nad ni kuat nangis .. nad ni bukan boleh tahu tak ? sebelom ni time nad kecik nad selalu pisah dengan mama .. tapi time tuh nad tak nangis pun ..bila dah besar macam ni , haah ! tahu pulak nak nangis .. hee~ sape laa yang sanggop untuk pisah dengan family dia kan ??












perasaan yang kedua pulak ,, adalah perasaan nad kepada "si boroi"
dia dah lain laa sekarang .. tak tahu kenapa kan ?? so , nad terpikir nad nak luahkan something dekat dia .. "I LOVE YOU IKMAL" and "I REALLY-REALLY MISS YOU BIE" :)
memang laa bagi dia tak bermakna perkataan ni ,, tapi bagi nad teramat laa bermakna .. sebab nad susah nak ucapkan perkataan tuh .. nad akan luahkan kepada orang yang cinta and sayang jea ..



habes dah kott ,, perasaan nad .. haha .. tak pea ,, nanti nad luahkan lagi yea .. okay laa .. assalamualaikum .. keep smile okay :)

Tuesday, 17 April 2012

kisah ? :)

Assalamualaikum para blogger ..


harini nad nak story mory sikit pasal feeling nad , sebab nad ade terase sikit dengan 'si boroi' .. haiy~ mintak maaf laa nad boleh pulak terase dengan 'si boroi' tuh .. tapi 'si boroi' tak tahu pun nad terase dengan dia .. nad malas nak cakap ..lebih baek nad diam jea .. maaf yea ~ 'si boroi' tuh tak payah risau laa .. nad terase jap jea .. tak lame mana pun .. kalau nad terase dengan seseorang nad lebih suka habeskan masa nad dengan tidur jea .. tak kira laa tidur time pagi kea petang .. lepas nad bangun tidur tuh , hilang laa rase "terase" tuh .. heee~ sorry boroi ! Abaikan jea laa .. :)


 Haah ! harini nad terharu untuk beberapa saat dengan abang angkat nad yang kat atas ni haah ! yang bernama mohamad nor safuan b.azari , handsome kan ?? heee~ haha .. nak tahu tak sebabnye ape ? heee~ sebabnye adelah tetibe jeaa dia call nad setelah sekian lame menyepi ! haha .. sebab tuh jea pun .. nad terharu pun sebab nad kenal safuan ni macam mane orang dia ..ego tahap pea tah laa .. kalau dia rindu pun susah nak mengaku .. haha .. harini rindu dia teramat sangat laa tuh ..sebab tuh dia call , kalau tak jangan harap laa .. sebelom ni kami selalu contact .. lepas sim maxis nad kena block , kami dah jarang contact , lagipun sekarang nad dah pakai celcom .. and abang safuan tuh "kede" sikit .. haha ..toing ! toing ! jangan marah ~ hee~ satu lagi masalah kalau kami berjumpa jea .. ade saje yang kami nak gadoh .. padahal benda tuh kecik jea ..hee~ kami gado bukan calang-calang gadoh .. sebab kaki tangan semua naik habes .. hoho .. ganaih kan kami ?? orang cakap gadoh-gadoh manja ..


abang nad yang sorang lagi bernama mohamad nor shaiful ni , dia adalah abang kepada safuan ..haiy~ harini dia macam putus cinta yang teramat jea .. tak tahu laa nape ?? nak tanye .. tak berani ~ abang .. abang ! adek doakan supaya abang-abang adek akan dapat jodoh cepat .. and berbahagia dengan orang yang tersayang okay ? hee~ 


sampai sini jea laa .. sebab nad nak kena bersiap , teman "si gemo" pegi hospital .. hee~ nanti ade cerita ape-ape nad share lagi okay ~ assalamualaikum , keep smile okay ? :)