Valentine's day pumping heart

Friday, 13 April 2012

hari yang tak kan ku lupa :)

Assalamualaikum para blogger yang tersayang .. :)


Harini pagi-pagi nad dah keluar pegik pasar dengan si molatt and si muncitt ..punye laa mengantok ..hehe ..padahal pegik pasar bukan buat ape pun .. pegik tengok ..pape yang patot jea ..ngee~kami memang suka macam ni ..balik dari pasar pegik landmark giant ..sebab nak karok ..nak lepas gian laa kunon nye .. sampai jea landmark pegik naik atas then tengok pusat karok dibuka pada pukul 2 petang .. harap maaf ! haha .. padan muka kami ! excited sangat~ dengan hati yang lara kami pun balik laa..actually , petang ni kami plan nak mandi ayer terjun tapi masing-masing gian nak karok so , tukar plan pegik mandi ayer terjun time tengah hari ..haah ! dengan si nia a.k.a danial hakimi ..budak yang hyperactive ! haiyooo ! penat layan dia ..dekat ayer terjun dia boleh buli nad ?? kesian nad .. dia syampu rambut nad bagai nad tercabut jea rambut ni .. bertuah punya budak ! selamat nad sayang dia tahu ??!! heee .. ni laa si nia tuh ! comel kan ?? :) Time dalam pukul 3 macam tuh kami keluar laa pegik landmark .. nak karok .. Eeh ! yang hairanye tuh .. tahu tak si gemo buad giler harini .. dalam bilik karok dia jadi rock bagai .. haha ..serius guling-guling nad tengok dia ! haha .. si debab dengan si molatt pulak ape kurangnye mengeluarkan vokal diaorang yang mantap tuh.. perghh ! memang terbaek laa kawan !! yang si muncit dengan si tembam jadi backup singer ..haha..tapi memang bestt !! yang nad sedih tuh kan ?? tengah bawak lagu 'acha-sampaiku menutup mata' boleh pulak si molatt delete lagu tuh  ?! okay fine !! haha ..lepas habes jea karok kami pegik restoren MJ a.k.a mutiara junjong..bukan micheal jackon okay ? haha ..pegik makan sane nuh..dekat situ makanan dia memang terbaek laa ..sedap ! kat situ jugak si muncitt ade peminat..acecece~ dalam diam tahu ? dia ade peminat..maklumlaa orang chumil.. suke betol ! :)





haah ! lupe nak cakap ! by the way, harini hari lahir arwah adek nad , nama mohammad farhan ..selamat ade si nia tuh sebagai pengubat rindu kepada si arwah .. sekurang-kurang nye nad dapat rase ade adek jugak .. :) Allah lebih sayang kan dia .. so, nad kena redha jea laa ..nad doakan agar arwah ditempatkan di tempat orang yang soleh dan solehah..amin~ dan al-fatihah..



nak cerita pasal si boroi pulak , dua tiga menjak ni dia bad mood jea .. haisyh ! tak tahu laa nak pujuk macam mane..dia bad sangat sampai tak berani nak buat lawak ape pun kat dia .. dia ade terase dengan nad laa tuh , tapi dia tak cakap ..dia tuh suka pendam laa..tuh yang susah ..bila tanye tak dea pape .. ermm ! alhamdulillah laa harini dia okay dah.. haiyy~ pelik ! boleh pulak sembang elok dengan nad ..hisyhh laa ! tapi tak pea laa dari dia teros nak masam muka jea dengan nad , text sepatah jawab sepatah ..haiy laaa~ macam tak nak jea text dia tahu ??! tapi...... apekan daya kalau tak text rindu ! ni name dia tengah angau okay ?? haha ..lagipun kami baru lepas gayot jea ..tetttttt !! yang romantiknye dia nanyikan dekat nad lagu "ombak rindu" dengan "yang terindah" sweet macam cadburry kan kami ??!! haha..mengade !! ngeee~ thanks laa bie tolong nanyikan lagu tuh .. teramat laa hargai ! eeh ! lagu first yang dia nanyikan dekat nad lagu "ratuku by awie" yang kali kedua "bagaikan bidadari by tomok" and lagu "rindu setengah mati by d'masiv" ..hoho .. romantik laa sangat ~ kunonnye :p


nad mengaku memang nad dah jatuh cinta dengan dia .. puas hati dah kot ?? ngeee~ ayat first yang nad akan ingat time dia mintak couple berbunyi macam ni ."sudikah awak menjadi yang halal buat saya?" atototo~ malu giler nad time ni .. muka merah-merah dah ! ngeee~ selamat tak dea depan kalau tak dah nangis daaa laaa .. haisyhh !! bukan boleh bab-bab ni tahu ?? 


dah-dah ! habes dah cerita untuk harini .. malu laa nak cerita banyak-banyak kan ?? haha ..gedikk betol !! kay laa .. assalamualaikum .. :)

No comments:

Post a Comment