Valentine's day pumping heart

Tuesday, 3 July 2012

kepada awak ? :')





Assalamualaikum para blogger yang yang disayangi+dirindui ,


Hoihh ! PAY ATTETION PLEASE ! trololo~ :P


kepada sesiapa yang nak memiliki hati si boroi nad tuh , nad nak bagi pesanan sikit yeaaa .. acece~ bukannya ape kan ? nad cuma nak kekalkan hubungan awak dengan dia jeaaa .. memang laa nad baru kenal dia dalam masa 3 bulan jeaa .. Eeh ! wait wait ! nad kenal dia lama dah , cuma sempat mengenal hati dia selama 3 bulan .. haah ! ini baru betol .. :D i'm sorry ~


1st , boroi nad tuh dia seorang yang suka pendam .. jadi kalau time dia memendam tuh ingat yeaa , jangan pernah paksa dia untuk bagitahu benda yang dia pendam tuh .. biarkan dia pendam .. pecayalah satu hari nanti dia akan bagitahu jugak dekat awak ape yang dia pendam tuh .. ingat tuh !


2nd , kalau dia marah .. tolong diam jeaa .. kalau dia suruh bersuara jugak , buat-buat tak dengar jeaa okay ?! bagi dia cool dulu , nanti dia dah cool baru tanye dia kenapa dia marah sangat .. okay awak ? ;)


3rd , kalau tengah msg dengan dia , and tetibe jeaa awak kena buat sesuatu kerja ke ape ?! tolong bagitahu dia .. kalau tak , dia akan msg awak tak henti-henti , and dia maybe akan marah awak .... Eeh ! yea keaa ? -.-"" haah ! betol betol betol ! ^^


4rd , boroi ni susah tahu nak call orang , kecuali kalau kita yang mintak dia call .. baru dia call .. haah ! jadi , jangan pernah kecik hati dengan dia okay ?! tapi tapiii , kalau sekali dia call , 2 3 jam jugak laaa awak kena bersembang dengan dia .. ade paham ?! ngeee


5rd , nanti kalau dah boroi sambung belajar , tolong laa paham dia tuh .. kay ! sebabnya dia dah dapat kos yang dia nak .. kos yang dia suka tuh adalah kos SENI BINA , ingat ! kalau satu hari tuh dia tak msg awak , jangan cepat melenting okay ? maybe dia sibuk .. biasalah , orang yang sambung belajar ni dia akan sibuk ..


6rd , awak kena rajin kejutkan dia bangun pagi .. sebab dia ni liat sangat nak bangun pagi ! selagi dia tak angkat call awak , awak kena call jugak ! tak kira laa kalau time tuh awak dah bosan sebab tunggu dia angkat call awak ..


7rd , bila dia ajak awak jumpa .. jangan membantah okay ! sebab dia akan paksa awak jugak ! sampai laa awak cakap yaa ! kita jumpa ! lepas tuh dia tak kan tanya dah .. ^.^


8rd , boroi tak suka ditipu , kalau awak tipu then kantoi dengan dia , kay ! siap laa awak nanti .. tak daya jawabnyaa .. lebih baik awak jujor jeaa .. faham ?!


9rd , nanti bila awak dah bersama dia , awak pujok dia suruh dia nanyi untuk awak , sebab dia pandai nanyi ! serius tergoda tahu kalau dengar dia nanyi ..


10 , kalau awak dah berjaya miliki hati dia , awak janji yeaa jaga dia .. awak sayang dia and jangan pernah lupakan dia sekalipun .. **kenyit mata ;)




Eh ! seriusly banyak lagi pasal si boroi ni .. tapi , tapii , nanti nad explain sikit-sikit yeaa .. kang bila digabungkan panjang laa jadinya .. hoho .. ape-ape pun nad akan relakan dia pergi , walaupun hati nad kurang ikhlas .. insyaallah , maybe ade hikmah disebalik semua ni kan ? ngeee ~ mata nad sudah kuyu .. assalamulaikum dan jaga diri yeaaa .. :')

Monday, 7 May 2012

come back :)

assalamualikum para blogger yang teramat dirindui :)


setelah 5 hari nad meninggal kan blog ni .. nad dah rasa blog ni dah bersawang sudah .. hoho~ maklum laa pegik PLKN punya pasal .. kunonnye pegik PLKN sampai 3 bulan , padahal 5 hari jea pun ..
HAHA` poyo betol ! ngeee~ 


macam-macam nad dapat kat PLKN tuh , kawan baru .. dapat pengalaman baru .. dapat tukar selera baru .. ngee ~ macam-macam laa .. sejujornye best duduk sana .. memang kenangan yang tak boleh dilupakan laa ..  time duduk sana nad belajar cakap tamil , china , dengan kelantan .. hee ~ best kott ! tambah-tambah nad ade kawan yang tomboi pulak ! heee ~ gila punya  handsome time mula-mula nad tengok dia .. bila dia duduk barisan perempuan nad terkejut habis laa .. sebab dia perempuan , face dia tak macam perempuan langsung .. memang cair habis .. HAHA` nad masih lurus lagi okay ? tak dea bengkok-2 .. ngeee~


ape-ape pun PLKN memang best :') .. i really miss that moment .. haihhh .. kay laa .. sampai sini jea laa .. weee~ assalamualaikum ..

Tuesday, 1 May 2012

bye blogger :)

Assalamualaikum para blogger yang akan dirindui , 


 

mula tuh sorry yea , nad updates blog ni sambil nangis , serius nad tak tahan sebak , kalau boleh nad nak menangis jea tanpa henti .. jujor nad cakap .. nad tak nak pegik PLKN .. memang laa ramai yang cakap PLKN best ? tapi kesah pulak nad ? nad memang tak nak pegik laa ! macam mane pun nad kena ucapkan selamat tinggal kawan tercinta + kekasih tercinta+ keluarga yang amat dicintai ~ nad harap korang jaga diri baek-baek yea .. harap korang tak lupa nad yea .. ingat yea , nad akan selalu ingat korang ~ nad bangga dapat kawan-kawan macam korang tambah-tambah kawan yang sentiasa care , baik , tak penah berkira , kalau nad dalam masalah pun diorang selalu tolong , tak penah kedekut ilmu and macam-macam laa .. best sangat dapat kawan macam korang ~




tapi apakan daya nad kena pegik jugak PLKN , tadi nad call eya .. eya cakap sambil nangis-nangis , serius nad tak boleh tahan sebak bila dengar dia menangis , nad pun apa lagi menangis laa .. lupa pulak time tuh tengah skype dengan si muncit ! sorry muncitt ! bukan sengaja nak menangis depan muncit tapi tah laa .. tak tau nak cakap ? kenapa diorang pilih kami yang kena pegik PLKN ? kenapa tak pilih orang lain ? tau tak disebabkan PLKN kami tak boleh nak teruskan belajar kami nak sambung form 6 ? nad , eya , awie beriya nak masuk form 6 .. bila dah jadi macam ni terus down semangat kami .. kami tak dapat nak masuk form 6 ... maybe rezeki kami bukan dekat form 6 ..tak pea laa kami redha tunggu keputusan UPU pulak nanti .. insyallah nanti kalau kami keluar dari PLKN , kami akan pegik tanya pasal form 6 , kalau rezeki kami ada , ada laa .. kalau tak , kena pasrah laa ..





disamping tuh nad nak mintak maaf , kalau selama ni nad banyak buat salah dekat kawan-kawan .. maaf sangat sebab nad penah terkutuk , termarah , terpendam apa segala bagai ~ tapi jujor nad cakap , kalau nad terasa nad banyak pendam .. tapi jangan risau laa .. sekarang nad dah okay .. BTW , tolong halalkan segala makan minum nad selama ni .. 







untuk si gemo , nanti mesti tembam rindu gemo .. dengan gemo laa selalu tembam cerita apa segala bagai masalah tembam , gemo laa kawan paling setia dengan tembam , dulu ramai yang nak pisahkan kita , tapi diorang tak boleh kan ? sorry to say , memang tak dea sapa yang boleh pisah kan kita kecuali ajal dan maut .. itu memang kita tak boleh melawan takdir laa .. macam mana pun tembam nak gemo jaga diri , jaga laa sekali pakwe gemo tuh , kecik ! jangan selalu nak marah-marah yea gemo .. 1 lagi tembam tak nak nanti time tembam dekat sana tembam dapat tau gemo masuk hospital ! tolong laa gemo , kalau sayangkan tembam , jangan penah tahan lapar tuh yea .. hati tembam risau sangat bila dapat tau gemo masuk hospital .... please ! tembam tak nak gemo sakit :') tembam sayang gemo :)






kepada si muncit , please yea .. tembam tak sanggop tengok muncit sedih , pakcik toing toing ! tolong jaga muncit tembam yea .. tolong tengok kan dia , kalau jadi apa-apa nanti tembam cari pakcik toing toing ! huh ! saja buat garang satt ! :P .. nanti mesti rindu pakcik toing toing ! dengan pakcik ni tembam selalu bergadoh berebut muncitt !.. hahaha .. jangan nak mimpi ! muncitt hak milik sendirian berhad tembam okay !






ni debab tembam yea .. tengok domo dia yang besar tuh ? jeles tembam tau ?! domo tuh wan mohd fazriq shah yang bagi .. sweetkan dia ?? haaa ~ actually tembam sukakan wan mohd fazriq shah tuh .. HAHA` sabar sabar ! jangan pikir bukan-bukan , pangg sedaih satgik kott ! tembam suka kalau dia dengan debab ..ohh maii ! so sweet kottt ! tetttttt ! tapi tak pea , debab buat laa pilihan yea ;)
debab pun kena pegik PLKN jugak , dia dapat dekat sik , baling ~ jauh tuh .. haisyh ! debab nanti jaga diri kat sana yea ..tembam risau kalau debab sakit jea .. dah laa debab tak penah join benda alah macam ni .. haisyh ! nanti tolong bawak ubat apa-apa yang patot yea .. 



tengok pic bolatt kat atas tuh handsome and chumil kan ? ngee~ toing toing ! bolatt pun terpilih jugak untuk pegik ke PLKN tuh .. dia dapat dekat kuala muda .. haisyh ! semua dapat asing .. sedih betoi ! bolatt nanti tak dea sapa dah nak buli tembam , nanti mesti tembam rindu bolatt , huuuu ~ sedih ! bolatt jaga diri kata sana yea .. jangan lupa kami kat sini .. tembam tau bolatt boleh jaga diri ..kan ? gonna miss you bolatt :)








ni si kecik dengan si baby ~ diorang ni memang sweet habes laa .. kalau bab-bab perang memang dapat kat diorang ! serius wa cakap ! hahaha .. ohhoiii baby ~ tolong jaga kecik yea , jangan abaikan dia yea .. tembam sayang dia kott ! serius sedih sebab nanti tak dea sapa dah boleh bergadoh dengan tembam , bermanja dengan tembam .. kecik pun tengokkan baby yea .. baby ni kan ketegaq ~ haha .. tudiaa ~ :P






ni ina senget ~ tembam tak bagi gelaran ni yea .. dia yang gelarkan diri dia ina senget .. jaga diri baek-baek yea ina .. jangan lupa nad kat sini ~ ngeee~ nanti tolong tengok kan si kecik yea :D






ini olang banyak ambek berat tentang wa , wa selalu gadoh manja sama dia ..heee~ lu tolong jaga diri lu baek-baek yea kawan ..nanti wa dah tak boleh nak bebel , bergadoh sama lu .. hahaha .. lu memang taiko laa brother :P






okay ! ehem-ehem ! ni en.boroi sayang .. terpaksa laa tembam tinggalkan dia 2 bulan , ngee~ lama kan ? sorry yeaa .. nanti boroi pun akan tinggal tembam jugak .. untuk 3 bulan .. tembam 2 bulan jea ..hoho .. tolong jaga diri baek-baek yea en.boroi sayang .. kalau dah agak kebosanan tuh buat laa apa-apa yang patot .. BTW , i love you so damn much , i miss you , i will never forget you okay ?! deal right ? :) 








ini laa antara sebab-sebab tembam tak sanggop pegik PLKN , nak kena tinggal kan keluarga tersayang .. serius sedih .. kalau boleh tembam tak nak nangis depan family , tapi dah tak boleh nak control lagi dah .. tembam menangis terus , tembam jarang nak menangis depan mama ayah tembam .. sebab tembam malu .. kalau boleh tembam tak nak diorang susah hati bila tengok tembam nangis , huwwmmm ~ sedih ! i will miss them so much .. :') i love you ayah ! i love you mama ! jangan risau yea .. insyallah anak mu akan dapat jaga diri kat sana nanti .. tak lupa jugak ! i love you alif ! i love you najwa .. ! okay ! nanti tak dea sapa boleh nak bergusti dengan along lagi .. :'(







sampai sini saja laa .. nad akan tinggalkan blog ni .. nanti bila nad balik nad akan aktifkan blog ni lagi .. nanti mesti bersawang bagai dah blog ni .. haisyh ! gonna miss blogger heart .. assalamulaikum and keep smile always yaa :)

Monday, 30 April 2012

berat hati :')

Assalamualaikum para blogger yang akan dirindui ~


nanti mesti nad akan rindu semua orang ni ~ sejujurnya nad akan sedih bila kena pisah dengan diorang semua ni , nad tak tau laa kat sana nanti nad boleh dapat kawan sebaik diorang semua ni .. tak tau laa nad dapat bertahan kat sana kea tak ? adoiiii ~ sedih !


                                       


  














semua ni akan nad merindui dan dirindui ~ termasuk sekali amin nazmin yang always cari gadoh , kaka manis nurul syakirah , scandal manis nadeefa qildaryna , maaf ~ pic tak dea , so , tak berani nak uplaod tanpa kebenaran ~ huarghh ! sedih :')




kay ~ tak terkata and terkilan sangat ~ assalamualaikum , keep smile :)

Sunday, 29 April 2012

i miss you boroi :)

Assalamualaikum para blogger yang tercinta + tersayang ..


Today i want to story mory about my feeling ! cewaahhh ! speaking london laa kunon ~ haha .. peace ! nad rindu kan boroi .. rindu sangat-sangat ! dia tak tahu pun ,, biarkan dia ! ngeee~ lebih baik memendam rasa kan ? haha .. kay fine ~  










tak tau nak cakap macam mana kan ?? biarlah nad sorang jea tau ape yang nad rase ..... BTW eiymal ! ILOVEYOU !




jujor cakap 2 3 menjak ni agak sedikit terasa dengan en. boroi ! terasa punya pasal baik nad memendam jea perasaan "terasa" nad ni .. bukan boleh , kalau nad luahkan mau lari si boroi ni dengar bebelan nad .. haha .. maafkan saya ! kalau nad luahkan sama jea macam nad nak bebel + marah kat dia .. baik nad diam jea .. kang dia tak sanggop dengar pulak ! lagipun semenjak kami couple belom penah laa nak bergadoh besar .. bukan ape ?! tetiap kali nad nak startkan pergadohan , mesti dia cool jea ! hisyhh ! memang tak puas hati laa nad ni ! tak tau laa .. susah bebenor nak cari masalah dengan dia .. nanti time nad kena pegik PLKN mesti nad rindu dia tersangat-sangat ! bukan ape ?! dengan dia jea nad berani bergurau kasar pun ! sampai kaki tangan nak naik ! ni belom jumpa ? kalau jumpa ? hahaha .. tak boleh bayangkan laa .. diam tersipu malu .. cakap jea lebih , tapi bukan berani buat pun ? :D





maaf yea ! kami ni memang jenis bergurau kasar ~ kalau bukan bergurau kasar , memang bukan nurul nadia laa namanye .. hoho .. dengan semua orang nad macam ni .. tapi kalau dengan membe nad memang tak laa .. sebab dioarang cakap nad ni lembut ! nahhaiiiii ! lembut kot mana pun tak tau laa .. hahaha .. serius lawak ! ade time kami romantik laa .. kalau time romantik tuh ~ perghh ! feeling habes ! hahaha .. buat malu jea .. tetttttt ! sudah sudah ! ..


nanti nad story mory lagi yea .. assalamualaikum and keep smile .. iloveyou , imissyou , ineed you boroi :)

cuci kereta ?

Assalamualaikum para blogger .. ohhoiiii !


Harini pagi-pagi dah kena cuci kereta ? huargghhh ! ni laa satu benda yang nad malas .. kalau bawak nad laju laa .. ni suruh cuci ? adoiii laaa ! memang bebai tak hingat laa .. huwwmmm ~ muka nad time ni dah macam muka ape tak tau laa .. sebab tarik muncung sedepa .. kalau motor tak pea laa , ni kereta ,, besar tau ? dalam membebel-bebel tak nak basoh kereta .. ayah nad pulak bebel .. macam ni nak suruh beli kereta ?? suruh cuci pun tak nak ? ngeee~ kan dah kena ? tuh laa bebel banyak lagi .. hoho .. nak tak nak ? memang kena cuci laa .. :/






lepas nad cuci kereta , tetibe jea hujan pulak ! huarghh ! ni lagi menambah kestressan nad ni .. nanti kotor balik ! dah laa kereta tuh warna puteh ? tuh laaa nad gatai sangat pilih warna puteh ? kan dah kena ? ngeee~ tapi tak pea laa .. nasi dah jadi bubur , tak boleh nak patah balik tukar kereta tuh .. hahaha .. ape nad mengarot ni ? haisyh ! cuci kereta macam suruh angkat kereta tuh jea sebab nad tidur dari petang sampai ke maghrib .. haah ! ambek ! tidur sampai ke maghrib laa sebab dalam tengah best membuai mimpi boleh pulak cousin terpekik terlolong dekat telinga nad ni ?! hisyhh ! tak makan sama punye olang ! 





kay laa , sampai sini jea laa bebelan nad yang tah ape-ape tah ! haha .. assalamualaikum !

Saturday, 28 April 2012

kenangan semalam :')

Assalamualaikum para blogger :)


harini nad nak share semua kenangan nad dengan kawan-kawan ...
serius diorang ni laa .. kawan terbaek yang nad penah ade .. terima kaseh kawan :')


                                                       mimik muka nad dengan si kecik





                                                       pic spontan




keluarga 5 sastera 1 yang bahagia :)
 








Nanti mesti nad akan rindu semua kenangan ni .. :)


kay laa , sampai sini jea nad luahkan yang terpendam .. assalamualaikum and keep smile :)