Valentine's day pumping heart

Sunday, 22 April 2012

bertunang kea kahwin ? :P

Assalamualaikum para blogger :)


Harini nad pagi-pagi dah bangun then bersiap sebab nak pegik kenduri rumah cousin nad dekat semanggol perak ! adess laa .. jauh tuh ! dah laa time nad bangun pagi tuh nad lupa kejut si bolat .. semalam dia mintak tolong nad suruh kejut dia bangun pagi pukul 7 , boleh dikatakan nad memang selalu laa kejut dia bangun tidur , heee~ harini nad boleh pulak terlupa ! adesss ! sorry sangat yea .. betol nad memang tak sengaja ! actually dia kena pegik sekola tuh yang kena kejut awal tuh ..dia ada hal sikit ! maklum laa dia kan cikgu nasyid ! dia mengajar nasyid dekat sekolah .. ngeee~ untung dia kan ?? hohoho



Tadi dalam kereta boleh pulak nad tertidur , heee~ dah pakai chumil-chumil tertidur pulak ! haha .. ni semua gara-gara tidur lewat laa .. hehe .. tidur jugak dipersalahkan ! ngee~ jauh perjalanan so , ambek kesempatan tidur laa .. dah laa tidur time perot kosong ! walawei ! serius tak best ! tak tenang langsung .. last-last suruh ayah nad berhenti petronas sebab nak beli makanan .. ngeee~ dalam kereta tuh nad , mama dengan ayah jea .. adek-adek tak ikut sebab diorang sekolah .. kami pegik ambek atok kesayangan nad dekat parit buntar
dulu baru kami pegik semanggol ..



sampai jea semanggol tuh , nad turun dengan muka yang blur .... sebab mengantok sangat .. hoho .. terus paksu nad datang then ajak masuk rumah .. dalam rumah dihidangkan dengan lemang bagai ! perghh ! serius terbuka selera ! lapar weyh ! mana boleh tahan .. nad makan laa tunggu bapak lagi .. dah macam hari raya pun da .. sebab ade lemang bagai .. hee~ dah makan-makan tuh atok nad ajak pegik kenduri .. haiyoo ! perutku dah sendat laa .. tak boleh nak masuk dah .. nak makan nasi kenduri pulak .. tapi nad pun turut jea laa makan .. letak nasi sikit jea .. lauk dia berbagai-bagai ! sedap ! dah macam kenduri kahwin dah nak tengok , padahal bertunang jea .. diorang buat besar .. sebab anak dia sorang tuh jea perempuan .. dah makan-makan tuh .. pegik laa tengok orang yang nak bertunang tuh ! perghhh ! cantik ! tak macam bertunang pun ! macam nak kahwin dah ! kain berbunga bunga bagai ! hantaran sampai 40 dulang .. gila kea hape ! termasuk laa kawan-kawan bawak ape semua .. huh ! baek kahwin terus ! membazir jea .. haha .. banyak songeh pulak nad ni ! ngeee~ sorry laa nad tak dea gambar nak upload sebab semua gambar ade dekat maksu nad .. hee~



seronok pulak nad tengok orang bertunang , kahwin bagai ! heee~ tudia tudiaa ! ada hati nak kahwin dah .. dah gatal dah .. hahaha .. peace ! suka jea tengok orang kahwin .. tapi kalau nad nak kahwin .. walaweii ! jangan nak bermimpi kahwin muda ! tak sanggop teman ... hahaha .. haah ! sebut pasal bertunang , kahwin ni .. kawan nad nama amalina sama umor jea dengan nad .. baru 18 , dah bertunang dah ! pergh ! advanced ! bulan 6 kott dia nak akad nikah and kahwin ! ohh maiiii ! nad doakan semoga kekal sehingga ke akhir hayat .. tak salah pun kahwin awal , sebab ia boleh mengelakkan dari maksiat .. tapi kahwin tuh jangan anggap main-main pulak .. berdosa tuh ! bila dah berkahwin tuh kena laa taat pada suami sebab syurga dibawah telapak kaki suami bukan lagi di bawah telapak kaki ibu .. bila pasangan tuh dah sah angkat nikah .. si suami pulak kena tanggung si isteri ni .. dulu si isteri di tanggung oleh mak ayah ..



okay laa .. sampai sini jea laa nad bebel .. assalamualaikum and keep smile :)

No comments:

Post a Comment